Køberrådgivning Køge

800px-Køge_-_Kirkestræde

Køge (tidligere stavet Kjøge) er en by på Østsjælland med 36.424 indbyggere i byområdet (2015)[1] i byområdet som foruden selve Køge også omfatterØlby Lyng, Ølsemagle Lyng, Søndre Køge, Boholte, Hastrup, Svansbjerg og Herfølge. Køge udgør dermedDanmarks 18. største byområde. Byen ligger iKøge Kommune beliggende i bunden af Køge Bugt ved Køge Ås udmunding i det østlige farvand og tilhører Region Sjælland. Køge er i dag en slagssatellitby til København, da den næsten hænger sammen med den bymæssige bebyggelse der går langs med Køge Bugt Motorvejen indtil København.

Køge er en ældre købstad med en række gamle byhuse placeret i sin bymidte, især omkring Køge Torv hvor bl.a. Køge Rådhus ogKong Hans’ Gård, fra henholdsvis 1550 og 1634, ligger side om side med ældre borgerhuse. På torvet findes ligeledes en statue afFrederik 7. skabt af kunstneren Herman Wilhelm Bissen i 1869. Mellem Kirkestræde og Nørregade ligger Sankt Nicolai Kirke, engotisk kirkebygning opført i løbet af årene 12501300 med et 43 meter højt tårn. Kirken er byens vartegn. Nær kirken i Kirkestræde 20finder man Danmarks ældst daterede bindingsværkshus som er opført i 1527, huset er i dag en del af Køge Børnebibliotek.

 

Overblik
Land: Danmark Danmark
Motto: “Porten til Østersøen”
Borgmester: Flemming Christensen
Grundlagt: 1100-tallet
Postnr.: 4600 Køge
Demografi
Køge by: 36.424[1](2015)
Kommunen: 59.285[1](2015)
 – Areal: 255,47 km²
Tidszone: UTC +1
Hjemmeside: www.koege.dk

 

Køge by – handel og kultur

Køge Torv og bymidte er et besøg værd. Der er gode shoppemuligheder med modebutikker og delikatessebutikker på Torvet og i de små gader og baggårde i den gamle bymidte.

Film om Køge by

Køge by er i 2014 blevet kåret som Danmarks mest servicemindede by. Se filmen Køge Handel og Visit Køge, der er udarbejdet i forbindelse med kåringen.

Torvedage

Onsdage og lørdage er der torvedag med blomster, frugt og grønt og meget mere. Køge By er en af Danmarks hyggeligste handelsbyer, hvor du også kan nyde atmosfæren og tage en øl eller kaffe på en af de mange cafeer. Eller komme med på en byvandring.

Køges arkitektur

Du kan desuden finde mange velbevarede og interessante bygninger, mindst 25 af dem er fredede. Den gamle bydel omkring Torvet byder på mange flotte bindingsværksgårde og -gårdmiljøer fra middelalderen. Byen byder på mange attraktioner – og mindst to historiske Danmarksrekorder – det ældst fungerende Rådhus fra ca. 1552 og det ældst daterede bindingsværkshus fra 1527.

Kjøge Mini-by

I sommermånederne kan du også besøge Kjøge Mini-By, hvis du vil se byen lidt fra oven. I Kjøge Mini-By er husene tro kopier af de huse, der var i Køge By i årene omkring 1865, men bygget i størrelsesforholdet 1:10.

Kultur på museum og i byen

Hvis du interesserer dig for kunst, kan du gå på oplevelse i gallerier både nord og syd for Køge. Hvis du er interesseret i at gå på museer, kan du fx besøge KØS – museum for kunst i det offentlige rum, hvor skitserne til Dronning Margrethe II´s gobeliner hænger eller tage på Museum Sydøstdanmark (det tidligere Køge Museum) i den gamle købmandsgård fra 1619.

Du kan også besøge vores udendørs kunstudstilling ‘Tråden’. Læs mere om ‘Tråden’ på koegekyst.dk

Skøde, køberrådgivning, berigtigelse og refusionsopgørelse kr. 3.995 inkl. moms.

Vores garanti: Skulle handlen mod forventning ikke gå igennem, får du ingen regning!

Køberrådgivning, Skødeskrivning, Bolig Ringsted