Køberrådgivning Korsør

Boligadvokat Korsør, Køberrådgivning Korsør, Køberrådgivning Pris

Boligadvokat Korsør, Køberrådgivning Korsør, Køberrådgivning Pris Boligadvokat Korsør, Køberrådgivning Korsør, Køberrådgivning Pris

 

Korsør er en by på det yderste vestlige hjørne af Sydvestsjælland ved farvandet Storebælt. Byen har 14.392 indbyggere i byområdet(2015)[1] og ligger iSlagelse Kommune i Region Sjælland.

Byen er delt i 2 bydele, Sydbyen der ligger syd for havnen og noret – samt Halsskov der ligger nord for noret. Halsskov husede i sin nordligste bydel (indtil Storebæltsbroen var færdig i 1998) en stor færgehavn for bilfærgerne til Knudshoved, i bydelens sydligste del tættest på Sydbyen fandtes endestationen på jernbanestrækningen København – Korsør. Herfra afgik jernbanefærgerne til Nyborg. Stationen og færgehavnen blev nedlagt i 1997 og erstattet af en nyere station nord for Halsskov i forbindelse med åbningen af jernbanedelen af Storebæltsforbindelsen.

Folk, der bor i eller kommer fra Korsør, kaldes korsoranere eller korsørianere, tidligere også crucisoranere (af lat. crux, kors). Folk, der bor på Halsskov-siden kaldes undertiden for “halskovitter”.

 

Overblik
Land: Danmark Danmark
Region: Region Sjælland
Kommune: Slagelse Kommune
Sogn: Sankt Povls Sogn
Postnr.: 4220 Korsør
Demografi
Korsør by: 14.392[1](2015)
Kommunen: 77.293[1](2015)
 – Areal: 567,34 km²
Tidszone: UTC +1
Hjemmeside: www.slagelse.dk