Projektkøb – Chimney House

Ejerboliger · Under opførelse
Fra 6.499.000 kr

Beskrivelse

Chimney HOUSE ligger på grænsen mellem Østerbro og Hellerup. Den ikoniske skorstensbygning er centrum for 11 nye unikke lejligheder, opført af en modig bygherre, en visionær arkitekt og et dansk brand i internationalt format.

Byggeriet indeholder dansk design fra yderst til inderst. Alt er udvalgt med henblik på kvalitet i topklasse.

Bygherren, Martin Kvist-Madsen fra KOM-KBH, har solid erfaring ud i kunsten at føre smukke gamle og bevaringsværdige mursten ind i tidssvarende og moderne udtryk, og med Chimney HOUSE er et stærkt trekløver opstået mellem bygherren, Mikkel Westfall fra Årstiderne Arkitekter og Kasper Egelund fra Vipp – hvor kun det allerbedste inden for design og materialer får lov at være med.

Chimney HOUSE ligger tæt ved Svanemøllebugten, der gennem de senere år har udviklet sig til et levende maritimt miljø med sandstrand, udvidelse af lystbådehavnen og ny og spændende arkitektur.

Chimney HOUSE er opkaldt efter skorstenen på grunden, som er opført som udluftningstårn i 1908 af arkitekten Hans Wright, daværende Stadsarkitekt i Købebhavn.

Lejlighederne og Skorstenshuset i Chimney HOUSE er fortællingen om et stykke fortid, nutid og fremtid. Om forædlingen af en gammel ikonisk bygning med et markant udtryk, og om formgivningen af et nyt i moderne, enkle og klassiske linjer. Og ikke mindst om samspillet mellem de to bygninger i et umiskendeligt dansk look.

Årstidernes Arkitekter har fra start til slut haft områdets kontekst i fokus. De karrélignende etage- ejendomme på Hellerup-siden med referencer til klassiske, danske murede traditioner og de lavere villaer i det gamle ambassadekvarter på Østerbro-siden mødes i Chimney HOUSE i et fælles udtryk med hver sin begrundelse.

De 11 lejligheder rejser sig mod himlen og udsigten og forsøger at holde trit med skorstenens potente fremtoning… Facaden i lyse Petersen Tegl med fine farvespil og de store glaspartier i vindues facader og døråbninger i harmoniske horisontale bånd, giver bygningen et på én gang stærkt og simpelt udtryk og er med til at fastholde en for forfinet lethed.

De raffinerede, enkle proportioner understreger det danske aftryk. Alle bygningens altaner er en del af husets krop og er indbygget som en helhed for at fremhæve det eksklusive og private – både set ude fra, og når man opholder sig på altanerne.

Kort

Scherfigsvej 6, 2100 København Ø, Denmark